EasyPHP pod WinXP - limit pamieci dla skryptu

pyt Q

Witam,
Czy ktoś się orientuje, jaki jest limit pamięci dla skryptu PHP pod EasyPHP 1.8 pod Windows XP?
W pliku php.ini stoi jak wół:
; Resource Limits ; max_execution_time = 300 max_input_time = 600 memory_limit = 8M
Ale bez problemu wykonał się skrypt, który potrzebuje w szczycie 29 MB pamięci (sprawdzone na 100%). Najwyrazniej ten zapis jest ignorowany, co jest o tyle dziwne, że max_execution_time jest respektowany i musialem zwiekszyc z 30 na 300, aby wykonać wspomniany skrypt.
To jak jest z tą pamięcią naprawdę?
Dzięki,
latet

odp A

memory_limit = 8M
Ale bez problemu wykonał się skrypt, który potrzebuje w szczycie 29 MB pamięci (sprawdzone na 100%).
Latet:
A jak to sprawdziłeś?
..pk.

odp A

Czy ktoś się orientuje, jaki jest limit pamięci dla skryptu PHP pod EasyPHP 1.8 pod Windows XP? W pliku php.ini stoi jak wół: wniosek - w złe php.ini patrzysz sprawdź phpinfo() jakie są rzeczywiste ustawienia

odp A

wniosek - w złe php.ini patrzysz sprawdź phpinfo() jakie są rzeczywiste ustawienia
We wszystkich trzech jest to samo:
max_execution_time = 300 max_input_time = 600 memory_limit = 8M
Niestety, nie ma tam info o limicie pamięci. Sam się zdziwiłem, a sprawdziłem dokładnie - z wykszukiwaniem. Nie ma w ogole ciagu "mem" na wyświetlonej stronie nigdzie poza jednym zapisem: report_memleaks ON Szukałem też po "max", po "ram". Po prostu nie ma. Wersja PHP 4.3.10.
Pozdrawiam,
latet

Dodaj odpowiedź

Tytuł:

Mail: (w celu weryfikacji posta)