wyciąganie fragmentu tekstu

pyt Q

Witam, posiadam wiele plików tekstowych a w nich dużo róznych tresći.
gdzieś w tych plikach znajdują się ciągi znaków o takiej postaci
textTEXTtext
gdzie TEXT to stała a text może być róźne
przykładowy plik wyglada tak: kjfwef jknsjfnwekj kjna kjnsdjn lknafd textTEXTtext jknsjfnwekj kjna kjnsdjn lknafd
Nie wiem jak to powyciągać
Może coś podpowiecie ?

odp A

Witam, posiadam wiele plików tekstowych a w nich dużo róznych tresći.
gdzieś w tych plikach znajdują się ciągi znaków o takiej postaci
textTEXTtext
gdzie TEXT to stała a text może być róźne
przykładowy plik wyglada tak: kjfwef jknsjfnwekj kjna kjnsdjn lknafd textTEXTtext jknsjfnwekj kjna kjnsdjn lknafd
Nie wiem jak to powyciągać
Może coś podpowiecie ?

Witam Poniżej link do strony, gdzie jest dużo funkcji operujących ma stringach. pl2.php.net/manual/pl/function.strpos.php
..viktor.

odp A

Witam, posiadam wiele plików tekstowych a w nich dużo róznych tresći. gdzieś w tych plikach znajdują się ciągi znaków o takiej postaci textTEXTtext gdzie TEXT to stała a text może być róźne przykładowy plik wyglada tak: kjfwef jknsjfnwekj kjna kjnsdjn lknafd textTEXTtext jknsjfnwekj kjna kjnsdjn lknafd Nie wiem jak to powyciągać Może coś podpowiecie ? W.Mich
Co chcesz powyciągac? Te stale fragmenty tekstu? Powyciągać, czyli usunąć? Jaśniej musisz.
<?php $file = 'plik.txt'; $delimiter='TEXT'; $content = file_get_contents($file); $tablica = explode($delimiter, $content); print_r($tablica); ?>

odp A

W.Mich Witam, posiadam wiele plików tekstowych a w nich dużo róznych tresći. gdzieś w tych plikach znajdują się ciągi znaków o takiej postaci textTEXTtext gdzie TEXT to stała a text może być róźne przykładowy plik wyglada tak: kjfwef jknsjfnwekj kjna kjnsdjn lknafd textTEXTtext jknsjfnwekj kjna kjnsdjn lknafd Nie wiem jak to powyciągać Może coś podpowiecie ?
Co chcesz powyciągac? Te stale fragmenty tekstu? Powyciągać, czyli usunąć? Jaśniej musisz.
<?php $file = 'plik.txt'; $delimiter='TEXT'; $content = file_get_contents($file); $tablica = explode($delimiter, $content); print_r($tablica); ?
fajnie :)

Dodaj odpowiedź

Tytuł:

Mail: (w celu weryfikacji posta)