Jaki Framework do tworzenia aplikacji ?

pyt Q

Polecam Adobe Flex/Air - realizuje dokładnie to o czym piszesz i jest "multiplatform". Krzysztof Antczak pisze:
Flex, Silverlight, XUL to alternatywy warte rozważenia, chociaż ja raczej jestem sceptycznie nastawiony do RIA. Dopracowane interfejsy do okienkowych aplikacji są IMHO nadal domeną aplikacji desktopowych. Wyjątkową niechęcią obdarzam atrapy okienek w HTML i Javascripcie. To jest coś tak obcego i nietypowego, że po prostu nie może się udać. Parę negatywów, jakie przychodzą mi do głowy: 1. Nienatywny wygląd i styl pracy. 2. Mnogość rozmaitych rozwiązań. 3. Leciwy Visual Basic bije ergonomią na głowę. 4. Powolne działanie. 5. Wrażliwość na niedoróbki i indywidualne cechy browserów. 6. Horror dla developerów.
artur

odp A

atrapy okienek w HTML i Javascripcie. To jest coś tak obcego i nietypowego, że po prostu nie może się udać. Moim celem nie jest zaczynanie flejma, ale zanim napiszesz taką bzdurę jeszcze raz to proszę przemyśl to. Komputery kojarzą się użytkownikom z okienkami i każde zastosowanie okienek jest dla nich naturalne i oczekiwane. Na pewno nie robione w Javascripcie, bo to się nie udaje jak na razie (albo narzut związany z kompatybilnością jest ogromny), ale już w innych technologiach jak Flex/Silverlight zdecydowanie bardziej.
pozdrawiam, hajder

odp A

oczekiwane. Na pewno nie robione w Javascripcie, bo to się nie udaje jak na razie (albo narzut związany z kompatybilnością jest ogromny), ale już w innych technologiach jak Flex/Silverlight zdecydowanie bardziej. Mike Szyndel pisze:
Czy ja właśnie tego nie napisałem? Okienka tak - Javascript nie.
artur

odp A

Mike Szyndel pisze:
oczekiwane. Na pewno nie robione w Javascripcie, bo to się nie udaje jak na razie (albo narzut związany z kompatybilnością jest ogromny), ale już w innych technologiach jak Flex/Silverlight zdecydowanie bardziej.
Czy ja właśnie tego nie napisałem? Okienka tak - Javascript nie.
artur
ok, źle zrozumiałem w takim razie. Przepraszam - no offence :)
pozdrawiam, hajder

Dodaj odpowiedź

Tytuł:

Mail: (w celu weryfikacji posta)