Witam!
Może ktoś z Was będzie wiedział, jak to zrobić
mam taki plik: <?php header ("Content-Type:text/xml");
$doc = new DOMDocument('1.0'); $root = $doc -> createElement('root'); $root = $doc -> appendChild($root);
$occ = $doc->createElement('tabela','terefere'); $occ = $root -> appendChild($occ);
$string = $doc->saveXML(); print_r($string); ?>
bardzo prosty - prawda?
teraz przed
$string = $doc->saveXML();
chciałbym dodać gałąź do table, modyfikując kod w taki sposób:
<?php header ("Content-Type:text/xml");
$doc = new DOMDocument('1.0'); $root = $doc -> createElement('root'); $root = $doc -> appendChild($root);
$occ = $doc->createElement('tabela','terefere'); $occ = $root -> appendChild($occ);
$occ2 = $doc -> createElement('second','secondble'); $occ2 = $occ -> appendChild($occ2);
$string = $doc->saveXML(); print_r($string); ?>
Podpowiadanie składni mam ustawione mam tak, że wciskam CTRL+SPACE
pytanie:
Dlaczego piszÄ…c linijkÄ™:
$occ2 = $occ -> [CTRL + SPACE] nie podpowiada mi w tym miejscu kodu? Czy można jakoś to uzyskać?
dzięki wielkie za odpowiedź.
pozdrawiam Mik
pdt eclipse - uzupe nianie sk adni
Witam!
Może ktoś z Was będzie wiedział, jak to zrobić.
mam taki plik: <?php header ("Content-Type:text/xml");
$doc = new DOMDocument('1.0'); $root = $doc - createElement('root'); $root = $doc - appendChild($root);
$occ = $doc-createElement('tabela','terefere'); $occ = $root - appendChild($occ);
$string = $doc-saveXML(); print_r($string); ?
bardzo prosty - prawda?
teraz przed
$string = $doc-saveXML();
chciałbym dodać gałąź do table, modyfikując kod w taki sposób:
<?php header ("Content-Type:text/xml");
$doc = new DOMDocument('1.0'); $root = $doc - createElement('root'); $root = $doc - appendChild($root);
$occ = $doc-createElement('tabela','terefere'); $occ = $root - appendChild($occ);
$occ2 = $doc - createElement('second','secondble'); $occ2 = $occ - appendChild($occ2);
Podpowiadanie składni mam ustawione mam tak, że wciskam CTRL+SPACE
pytanie:
Dlaczego piszÄ…c linijkÄ™:
$occ2 = $occ - [CTRL + SPACE] nie podpowiada mi w tym miejscu kodu? Czy można jakoś to uzyskać?
dzięki wielkie za odpowiedź.
pozdrawiam Mik
/** * $key $value libraryXml */ public function createElement($key = null, $value = null) { [] }
Taki komentarz powoduje, że póki co działa wszystko jak chcę, ale oczywiście pisze wrappera na funkcje DOM. Szkoda, że pliki w eclipse w których zapisane są wzorce, nie posiadają takich komentarzy. Mógłbym sobie je wyedytować, ale niestety przy update pewnei i tak musiałbym na nowo je edytować, to sobie zrobię ręcznie po mojemu..
pozdr. Mik
/** * $key $value libraryXml */ public function createElement($key = null, $value = null) { [] }
Hmm.. dobra, jakoś nie potrafię zrobić tego dobrze, żeby działało. Czy ktoś ma pomysł, jak uruchomić poprawne uzupełnianie składni?
$occ2 = $doc - createElement('second','secondble'); $occ2 = $occ - appendChild($occ2);
Podpowiadanie składni mam ustawione mam tak, że wciskam CTRL+SPACE Dlaczego pisząc linijkę:
$occ2 = $occ - [CTRL + SPACE] nie podpowiada mi w tym miejscu kodu? Czy można jakoś to uzyskać?
Mik pisze:
Ale poza tym podpowiada? A jeśli od razu postawisz na końcu ;?