Ograniczyc wejscie dla domen z Polski

pyt Q

Co nalezy wpisac w pliku index.php aby TYLKO usery z domen *.pl mogli zobaczyc moja strone. Uzytkownicy z zagranicy nie sa mi potrzebni, zabieraja tylko niepotrzebnie pasmo.

odp A

Co nalezy wpisac w pliku index.php aby TYLKO usery z domen *.pl mogli zobaczyc moja strone. Uzytkownicy z zagranicy nie sa mi potrzebni, zabieraja tylko niepotrzebnie pasmo.
slackwareWYTNIJTO@poczta.onet.pl :
Pomoge Ci szukac rozwiazania, jesli ten niepotrzebny Ci ruch z zagranicy pchniesz na moja strone :)

odp A

Pomoge Ci szukac rozwiazania, jesli ten niepotrzebny Ci ruch z zagranicy pchniesz na moja strone :) Użytkownik "smerf" napisał
Ja tez, ja tez, tyle ze zamiast "pomoc szukac" napisze Ci jak to zrobic w prosty sposob :P
Pozdrawiam, Talthen

odp A

Co nalezy wpisac w pliku index.php aby TYLKO usery z domen *.pl mogli zobaczyc moja strone. Uzytkownicy z zagranicy nie sa mi potrzebni, zabieraja tylko niepotrzebnie pasmo. <?php //poczatek strony if ( empty( $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'] ) ) $ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR']; else $ip = $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'];
$host = gethostbyaddr( $ip );
if ( substr( strrev($host), 0,3)!="lp." ) exit ("This page is allowed only for polish users");
//wlasciwy kod ?>

Dodaj odpowiedź

Tytuł:

Mail: (w celu weryfikacji posta)