session, resource handle

pyt Q

w sesji nie mozna trzymać obiektu resource.
Wie ktoś jak to zrobić w inny sposób? Chodzi mi o uzyskanie takiego efektu jak bym polaczenie do bazy wrzucił do zmiennej sesyjnej.
Musisz łączyć się za każdym razem na nowo i sobie ustawiać na początku skryptu tą zmienną.
Chciałem tego uniknać, bo będę musiał trzymać haslo i login, pewnie w sesji. Chce by kazdy user laczyl sie na swoje konto do bazy danych. haslo i login wrzucasz do jakiegos pliku i robisz include lub include_once i masz to zawsze albo robisz sobie klase class mysql { function mysql($server = 'localhost', $user = 'root', $password = '', $base = 'test')
} i potem wywolujesz bez parametrow: $mysql = new mysql();

odp A

Witam,
w sesji nie mozna trzymać obiektu resource.
Wie ktoś jak to zrobić w inny sposób? Chodzi mi o uzyskanie takiego efektu jak bym polaczenie do bazy wrzucił do zmiennej sesyjnej.
Player :
do tego własnie słuzą metody __sleep() i __wake()
przykład class DB_Manager { var fr_connection; function __sleep() { $va_objectVars = get_class_vars(get_class($this)); unset ($va_objectVars['fr_connection']); return array_keys($va_objectVars); } function __wakeup() { $this->connect(); } /* plus fajnie byłoby cos czym to można wywołac */ public function & singleton ($pc_i_class){ static $self; if(empty($self)){ $self = new $pc_i_class; } return $self }
}
class MySql_Manager extends DB_Manager{ function connect(){ $this->fr_connection = mysql_pconnect('jakies', 'parametry) }
}

odp A

On Oct 2, 10:15 am, Player Chciałem tego uniknać, bo będę musiał trzymać haslo i login, pewnie w sesji. Chce by kazdy user laczyl sie na swoje konto do bazy danych.
:|
Rozumiem, ze za pierwszym razem umiesz sie polaczyc bez hasla i loginu. Gratuluje.
pakalk
Co mi po pierwszym polaczeniu jak przy nawigacji po serwisie musze polaczyc sie jeszcze wielokrotnie. Przeciez nie bede za kazdym razem pytał o l/p.

odp A

haslo i login wrzucasz do jakiegos pliku i robisz include lub include_once i masz to zawsze albo robisz sobie klase class mysql { function mysql($server = 'localhost', $user = 'root', $password = '', $base = 'test')
} i potem wywolujesz bez parametrow: $mysql = new mysql();
Piotr Borowski
Po zalogowaniu sie zczytać l/p i wrzucic do pliku by potem go includować?
Jaka tego wyzszość nad trzymaniem go w sesji?

Dodaj odpowiedź

Tytuł:

Mail: (w celu weryfikacji posta)