To co napisales o obiektach nie stawia Cie zbyt wysoko w rankingu osob, ktorym warto duzo zaplacic za nauke.
pakalk
Ale to bylo ewidentnie tylko na zachete. Temat jest szeroki i gdyby chciec o wszystkim to faktycznie kurs online by powstal.
Wg mnie glowna zaleta oop jest czytelnosc kodu i wlasnie namespace'y. Dzieki temu latwo zapamietac jakimi metodami mozemy operowac na obiektach bo do wiekszosci uzyjemy metod o tych samych, wspolnych nazwach, ktore wykonuja podobne czynnosci na innych danych.
K.
programowanie obiektowe- nauka
pakalk
To co napisales o obiektach nie stawia Cie zbyt wysoko w rankingu osob, ktorym warto duzo zaplacic za nauke.
Ale to bylo ewidentnie tylko na zachete. Temat jest szeroki i gdyby chciec o wszystkim to faktycznie kurs online by powstal.
Wg mnie glowna zaleta oop jest czytelnosc kodu i wlasnie namespace'y.
Krzysztof Szmergiel pisze:
Od której wersji PHP można korzystać z namespace? (5.3? 6?)
ps: nie wiesz że wiedza kosztuje? Ile chcesz mi zapłacić za naukę?
To co napisales o obiektach nie stawia Cie zbyt wysoko w rankingu osob, ktorym warto duzo zaplacic za nauke. wykaż błędy, a nie pierdły gadasz
WojtekB
Krzysztof Szmergiel pisze:
Wg mnie glowna zaleta oop jest czytelnosc kodu i wlasnie namespace'y.
Od której wersji PHP można korzystać z namespace? (5.3? 6?)
Z tego co wiem, w PHP nie ma pawdziwych namespace. Z resztą namespace głównie stosowało się w C (programowanie strukturalne)
Programowanie obiektowe pozwala na uzyskanie czegoś w rodzju namespace, którego, przypomnę, głównym celem polepszenie orgnizacji kodu i unikanie powtórzenia nazw funkcji i zmiennych.
Możesz zresztą metod używać jako "funkcji" statycznych, czyli:
class xDate{ function dot2time(){} }
$time = xDate::dot2time();
pBT