zakres adresów

pyt Q

Mam taki kod który wyszukuje na stronie znaczniki akapitu i to co między nimi jest zapisuje do pliku. Wszystko działa. Ale ta wersja działa z jednym adresem, a ja chciałbym żeby szukał w wielu lokalizacjach powiedzmy 50, tzn adres miałby być ten sam tylko zmieniałby się id <? $strona = file_get_contents("strona.pl/index.php?id=3"); preg_match("/(.*?)/is", $strona, $znalezione); $tekst = strip_tags($znalezione[1]); $tekst = iconv("ISO--2", "UTF-8", $tekst); $f=fopen("dane.txt", "a"); fputs($f, "$tekst\n"); fclose($f); ?>

odp A

Mam taki kod który wyszukuje na stronie znaczniki akapitu i to co między nimi jest zapisuje do pliku. Wszystko działa. Ale ta wersja działa z jednym adresem, a ja chciałbym żeby szukał w wielu lokalizacjach powiedzmy 50, tzn adres miałby być ten sam tylko zmieniałby się id <? $strona = file_get_contents("strona.pl/index.php?id=3"); preg_match("/(.*?)/is", $strona, $znalezione); $tekst = strip_tags($znalezione[1]); $tekst = iconv("ISO--2", "UTF-8", $tekst); $f=fopen("dane.txt", "a"); fputs($f, "$tekst\n"); fclose($f); ? Artur pisze:
for($i=1; $i<P; $i++) {
$strona = file_get_contents("strona.pl/index.php?id=$i"); preg_match("/(.*?)/is", $strona, $znalezione); $tekst = strip_tags($znalezione[1]); $tekst = iconv("ISO--2", "UTF-8", $tekst); $f=fopen("dane.txt", "a"); fputs($f, "$tekst\n"); fclose($f);
}

odp A

Artur pisze:
Mam taki kod który wyszukuje na stronie znaczniki akapitu i to co między nimi jest zapisuje do pliku. Wszystko działa. Ale ta wersja działa z jednym adresem, a ja chciałbym żeby szukał w wielu lokalizacjach powiedzmy 50, tzn adres miałby być ten sam tylko zmieniałby się id <? $strona = file_get_contents("strona.pl/index.php?id=3"); preg_match("/(.*?)/is", $strona, $znalezione); $tekst = strip_tags($znalezione[1]); $tekst = iconv("ISO--2", "UTF-8", $tekst); $f=fopen("dane.txt", "a"); fputs($f, "$tekst\n"); fclose($f); ?
for($i=1; $i<=50; $i++) {
  $strona = file_get_contents("strona.pl/index.php?id=$i");   preg_match("/(.*?)/is", $strona, $znalezione);   $tekst = strip_tags($znalezione[1]);   $tekst = iconv("ISO--2", "UTF-8", $tekst);   $f=fopen("dane.txt", "a");   fputs($f, "$tekst\n");   fclose($f);
}
Dzięki że ja na to odrazu nie wpadłem, okazuje się że najprostsze rozwiązania jest zawsze najtrudniej znaleźć :)
Czy jest jakaś opcja żeby ta pętla wykonywała się nie od razu cała, czyli te 50 adresów sprawdzało nieomalże w jednej chwili tylko każdy adres z pętli w odstępach czasu 1 sekundy?

odp A

Artur pisze:

Dzięki że ja na to odrazu nie wpadłem, okazuje się że najprostsze rozwiązania jest zawsze najtrudniej znaleźć :)
Czy jest jakaś opcja żeby ta pętla wykonywała się nie od razu cała, czyli te 50 adresów sprawdzało nieomalże w jednej chwili tylko każdy adres z pętli w odstępach czasu 1 sekundy?
for($i=1; $i<P; $i++) {
$strona = file_get_contents("strona.pl/index.php?id=$i"); preg_match("/(.*?)/is", $strona, $znalezione); $tekst = strip_tags($znalezione[1]); $tekst = iconv("ISO--2", "UTF-8", $tekst); $f=fopen("dane.txt", "a"); fputs($f, "$tekst\n"); fclose($f);
sleep(1);
}
Pozdro SK

Dodaj odpowiedź

Tytuł:

Mail: (w celu weryfikacji posta)