Dzień dobry, Czy polecilibyście mi jakiś darmowy edytor z debuggerem? Pracuję pod Windows XP Home. Próbowałem EasyEclipse for PHP ale przy uruchamianiu projektu mam: An internal error occured during: "Launching". Byłbym wdzięczny za pomoc.
newbie edytor z debuggerem
Dzień dobry, Czy polecilibyście mi jakiś darmowy edytor z debuggerem? Pracuję pod Windows XP Home. Próbowałem EasyEclipse for PHP ale przy uruchamianiu projektu mam: An internal error occured during: "Launching". Byłbym wdzięczny za pomoc.
jivanmuktaWYTNIJTO@poczta.onet.pl pisze:
Może HateML - migajek.com/
Pozdr Tomek
Może HateML - migajek.com/
A pomógłbyś mi w odpaleniu debuggera? 0. Zainstalowałem HateML Pro ver.1.105 w Windows XP Home. 1. Zainstalowałem DBG dla PHP 5.2 (moje PHP) wg forum.nusphere.com/viewtopic.php?tW6. Sprawdziłem phpinfo: rozszerzenie DBG widoczne. 2. Odpaliłem HateML. Utworzyłem projekt nieruchomosci-ogloszenia z plikiem statement.php w którym postawiłem pułapkę na pierwszej instrukcji: session_start(); 3. Ustawiłem Tools|Preferences|General|PHP|PHP Debug na Inderiectly. Ustawiłem PHP Interpreter na C:\Program Files\PHP\php.exe. 4. Kliknąłem na plik statement.php i wybrałem Debug|Start debugging. Edytor HateML jakby się na chwilkę zawiesił i po chwili nic się nie stało (oczekiwałem że IDE uruchomi statement.php i zatrzyma się na mojej pułapce). Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.