szyfrowanie skryptów

pyt Q

|<ońrad wrote on -10-05 23:08:
ja nie szyfruje. jak ustawiam skrypt tak ze jesli ktos wywola strone z parametrem get zawierajacym pewna dluga wartosc (znana tylko mi), kasowane sa kluczowe pliki skryptu. oczywiscie klienta nie informuje o tym, ze cos takiego zastosowalem. po zaplacie funkcje po cichu usuwam.
Zmartwie Cie, ze z punktu prawnego Twoje dzialania sa nielegalne (usuwanie). Jesli np. wykonasz usluge, wystawisz FV, a klient nie zaplaci to jesli tylko cos usuniesz w taki sposob jaki piszesz to jesli dostalbys pozwem, szanse bedziesz mial znikome, szczegolnie jesli beda dowody w postaci skryptow. akurat tak mam, ze przestrzegania prawa w kontakcie z osobami, ktore robia mnie w ch*a schodzi u mnie zawsze na dalszy plan. ;) nie tylko przy programowaniu

odp A

|<ońrad wrote on -10-05 23:08:
ja nie szyfruje. jak ustawiam skrypt tak ze jesli ktos wywola strone z parametrem get zawierajacym pewna dluga wartosc (znana tylko mi), kasowane sa kluczowe pliki skryptu. oczywiscie klienta nie informuje o tym, ze cos takiego zastosowalem. po zaplacie funkcje po cichu usuwam.
Zmartwie Cie, ze z punktu prawnego Twoje dzialania sa nielegalne (usuwanie). Jesli np. wykonasz usluge, wystawisz FV, a klient nie zaplaci to jesli tylko cos usuniesz w taki sposob jaki piszesz to jesli dostalbys pozwem, szanse bedziesz mial znikome, szczegolnie jesli beda dowody w postaci skryptow.
akurat tak mam, ze przestrzegania prawa w kontakcie z osobami, ktore robia mnie w ch*a schodzi u mnie zawsze na dalszy plan. ;) nie tylko przy programowaniu

odp A

W sumie nie musi nic usuwać, może wymagać czegoś na serwerze zleceniobiorcy aby chodzić, a to może zniknąć, albo baaaardzo lagować itd. Ta część np może być sprzedana w formie usługi nie jako integralny element strony. Raczej trudne ze strony prawnej, szczególnie jak będzie wyraźnie uwzględnione w umowie. Sergiusz Rozanski
To już offtopic, ale opowiem.
Znajomy znajomego zamówił swego czasu stronę w 'firmie'. Firma chciała go naciągnąć jeszcze na pozycjonowanie, SEO, etc. Nie zdecydował się. A co było w kodzie każdej strony?
Pozycjonowanie takiej strony to sama przyjemność :-)

odp A

Witam!
Czy znacie jakieś metody na szyfrowanie skryptów, tak, żeby klient i właściciel strony nie mógł ich odszyfrować do momentu zapłaty za wykonaną pracę?
Chodzi mi o to, żeby część strony była tylko zaszyfrowana, a część nie, czyli chcę zaszyfrować tylko tę część, którą dobudowywałem.
Chodzi oczywiście o PHP.
Sorki jeśli moje pytanie wydaje się bez sensu, ale coś takiego by mi się przydało, bo ostatnio nadziałem się na nieuczciwego zleceniodawce.

1. ionCube 2. pokazuj na swoim serwerze 3. podaj namiary na nieuczciwego, aby nikogo juz nie nabral (przynajmniej z grupy)
Dzięki. Na razie nie podam nazwy firmy, choć bardzo mnie to kusi, bo gościu po prostu przegiął i to jeszcze za tak niewielkie pieniądze. Sprawa jest w toku więc na razie nie będę podawał nazwy firmy. Szkoda tylko, że jestem stratny podatek, który musiałem zapłacić za nieopłaconą fakturę.:( Afera jest tylko dlatego, że się wkurzyłem i usunąłem moją pracę z jego strony jak gościu nie zapłacił mi za moją robotę.
Pozdrawiam Was i nie pozdrawiam Pana XXX netman

Dodaj odpowiedź

Tytuł:

Mail: (w celu weryfikacji posta)