Praca dla programisty PHP, ile teraz można wziąść??

pyt Q

Witam! Przyznam szczerze, że uderzyło mnie ogłoszenie jakie dziś dostałem z ofertami pracy dla programisty PHP. Właściwie, to nic w tym nie byłoby dla mnie dziwnego, gdyby nie pierwszy podpunkt oferty, który mówi o "atrakcyjnych warunkach finansowych" - oceńcie sami. rapidshare.com/files/0/ogloszenie.gif.html Moje pytanie więc jest takie, na ile może teraz liczyć programista PHP. Wiem, że rozrzut jest duży, ale może powiecie jak to jest w waszym przypadku. Być może ktoś będzie zniesmaczony, że wyśmiewam ogłoszenia o pracy, ale w życiu pracowałem nawet na budowie i powiem szczerze, że trudno zejść budowlańcowi do taki zarobków. Te kwoty to są raczej netto i obowiązują - ta niższa dla pomocnika, który niewiele umie, a ta wyższa jest dla kogoś z rocznym starzem. Ktoś, kto popracuje kilka lat zarabia min. netto. Jeśli chodzi zaś o predyspozycje, ilość nauki jaką w życiu człowiek musi przebyć, aby zostać programistą jest to zdecydowanie inna proporcja. Więc dlaczego ludzie decydują się na takie zarobki? Przecież siedzenie przed komputerem to wcale nie jest takie świetne spędzanie czasu: ból oczu, głowy, zmęczenie, ból kręgosłupa -jeśli człowiek nie uprawia jakiegoś sportu to po pół roku czuje się jak inwalida. Mam nadzieje, że to nie jest temat offtopic. Jeśli tak to bardzo przepraszam.

Dodaj odpowiedź

Tytuł:

Mail: (w celu weryfikacji posta)